Ситуація з коронавірусом в Києві залишається критичною – за станом на 30 липня у столиці зафіксовано 8 тисяч 131 хворий. При цьому за останню добу кількість інфікованих збільшилася на 199 осіб. У зв'язку з цим Київ ризикує опинитися в «червоної» зоні карантину, розповів в ефірі телеканалу "РБК-Україна" глава Госпродпотребслужбы Києва Олег Рубан.

За його словами, вже з 1 серпня стане зрозуміло, до якої зони віднесуть столицю за кількістю хворих. У відповідності з принципом зонування, Київ, швидше за все, виявиться на кордоні – «між помаранчевою і червоною зоною».

В такому випадку, упевнений Рубан, в місті заборонять роботу громадського транспорту, закриють ресторани, кафе і інші точки громадського харчування, а також торгово-розважальні центри.

Остаточне рішення в цьому питанні буде прийнято завтра.

Про те, як у такому разі будуть працювати дитячі освітні заклади, Рубан промовчав.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Кличком показали справжню думку киян, мостами не відбудешся: про що свідчать рейтинги

портал «Знай.uа» писав Безробіття після карантину: українцям склали список найбільш затребуваних вакансій

Портал «Знай.uа» писав, що в Києві зафіксували чергову спалах смертельно небезпечного захворювання COVID-19. На цей раз масове зараження відбулося в гуртожитку Національного університету «київський політехнічний інститут».