У відповідь міський голова збрехав, ніби не робив цього, незважаючи на безліч доказів журналістів і народних депутатів. Перепалка сталася на засіданні Київради 30 липня.

https://www.youtube.com/watch?v=8HhpqtQw1AI

“Ви нам сказали про те, що ми працюємо над тим, щоб наповнювати бюджет, а хто не голосує - той бюджет не наповнює. Згоден, але набагато важливіше не тільки наповнення бюджету, а куди він витрачається. І зараз ми дізнаємося з матеріалів кримінальних справ про те, що два мільярди на Подільський міст кудись “розчинилися” на шість компаній. Причому, половина платежу була взагалі проведена готівкою. Те ж будівництво метрополітену. Ті ж автобуси за 10 мільйонів. Таких моментів багато - і по мостах, і по асфальтуванню. І за всім їм виникає багато запитань”, - заявив Пабат.

Кличко відповів йому розлогій реплікою, намагаючись виправдатися тим, що гроші підрядникам не переводяться до висновків експертів.

“Я знаю, що будь-який об'єкт, коли він вводиться в експлуатацію, завжди викликає багато спекуляцій. Перед тим як відкрити Пішохідний міст я привселюдно сказав, що гроші підряднику не переведені. Ми віддаємо документи в Інститут судових експертиз, і тільки після того, як буде перевірено цільове використання коштів - правильно чи неправильно - ми, відштовхуючись від цього будемо вирішувати питання переведення грошей підряднику. Ми абсолютно відкриті і готові звітувати про кожну копійку. Наше завдання - реалізовувати проекти. А завдання правоохоронних органів - контролювати цільове використання кожної копійки бюджету нашого міста”, - відповів Кличко, під кінець своєї промови почавши стукати кулаком по столу.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Варто відзначити, що слова мера про те, що підрядники не отримують бюджетні кошти до проведення експертизи не відповідають дійсності. Так, раніше у своєму розслідуванні журналіст Денис Бігус довів, що на Подільський міст було виділено понад 6 млрд гривень. Причому, вони виділялися без конкурсу фірмі-прокладання “Еко-Буд-Трейд”, за якою стоять “дивиться” по Києву Денис Комарницький, народний депутат Микола Тищенко і його свояк Герман Млинців. Інформацію про зв'язки Кличка з Комарницьким та про передачу першим коштів на фірми другого озвучував і ряд народних депутатів, зокрема, Гео Лерос і Олександр Дубинський.