У Києві небайдужі підлітки взялися за наведення порядку на дорогах. Про це повідомляє у своєму сюжеті Нromadske.

Як зазначається, діти започаткували рух під назвою «Діло пішохода», мета якого – слідкувати за водіями, які паркуються в недозволених місцях та порушують правила дорожнього руху.

На своєму акаунті в соцмережі «Інстаграм» хлопці, які вже встигли стати столичними зірками, публікують відеоролики власних рейдів столичними вулицями. Лише впродовж двох місяців у них з'явилося понад 3,5 тисячі шанувальників.

Фото: Нromadske

Зазвичай їхнє поле діяльності обмежується Оболонським районом, лише час від часу вони здійснюють «вилазки» до центру міста.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Вийти на дороги Києва дітей підштовхнув карантин – уроки перейшли в онлайн-формат, тож у підлітків з’явилася купа вільного часу. Одного разу під час прогулянки на друзів ледь не наїхав автомобіль – тоді й народилася ідея створити своєрідний громадський орган контролю за горе-водіями.

Фото: Нromadske

Свої імена хлопці не поспішають афішувати – кажуть, що бояться погроз та помсти, оскільки далеко не всі містяни підтримують таку діяльність дітей. Наразі до руху вже приєдналося два десятки активних підлітків.

Нагадаємо, Знай розповідав, що в Києві поліція розробила ще один метод боротьби з недбайливими автомобілістами. Правоохоронці намалювали паркувальні місця для любителів штрафів.

Також Знай повідомляв, що в Києві городяни збунтувалися проти евакуаторів, які забирають неправильно припарковані авто.

Нещодавно Знай передавав, що в Денпре дівчина роздяглася догола на парковці.