Таку думку висловили юристи та активісти, котрі 10 серпня прийшли до Окружного адміністративного суду, де розглядається справа щодо незаконного будівництва, йдеться у сюжеті телеканалу НАШ.

Протестувальники впевнені у навмисному програші Кличком та його підлеглими судів, адже у столичної влади вистачає доказів незаконності даної забудови. І за бажання забудовника вже давно можна було вигнати з території скверу “Слава Танкістів”, де той планує звести житловий комплекс.

“Маючи багаторічний досвід роботи адвокатом в сфері нерухомого майна, в даному випадку я бачу злочинну схему забудови вказаної земельної ділянки яка неможлива без прямої участі віталія кличко. В даному випадку має місце змова міського голови, та суддів. Як мені здається, кличко дав доручення спеціально суди програти забудовнику, таким чином він зливає спробу на користь забудовника вказаної земельної ділянки”, - впевнений адвокат Ігор Боровик.

Активісти пояснюють, що історія незаконної забудови тягнеться з 2004 року, коли Київрада ухвалила рішення про відведення ділянки площею 0,31 Га під забудову приватній компанії. Вже у 2007 через протести громадян столичні депутати це рішення відмінили. Але компанія повертати землю місту відмовилася. Почалися судові розгляди.

“Ми, як територіальна громада, маємо права, а столична мерія, повинна захищати наші інтереси. Але видно що вони саботують цей процес. Кличко увійшов у змову з цими забудовниками, які тепер хочуть замість скверу побудувати якийсь будинок”, - зазначив активіст Станіслав Підгородецький.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Активісти та юристи впевнені, що саме пасивна позиція столичної влади в особі Віталія Кличка по даному питанню є причиною того, що земельну ділянку на проспекті Перемоги, 50-А досі не повернуто громаді Києва. Адже, наприклад, у суді стосовно права власності на земельну ділянку представник КМДА навіть не надав письмових заперечень проти рішення суду, котрий визнав за забудовником правоту. І апеляцію також спустили на тормозах.

“Ми впевнені, що без безпосередньої участі Кличка, без його вказівки ці справи не зливалися б”, - резюмував активіст Ігор Кононенко.