З кожним днем ситуація в столиці лише загострюється – попри тривалий карантин, як і на початку весни, у місті неналагодженою залишається ціла купа надважливих питань. Весь цей час мешканці міста намагались достукатися до мера Києва Віталія Кличка і, схоже, терпінню приходить кінець: кияни пропонують гнати нинішнього голову КМДА з посади, не дочекавшись виборів. А дехто обіцяє меру передвиборчий сюрприз у вигляді компрометуючого відеозапису із відвертими доказами "нахабності і перевищення повноважень". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Віталій Кличко, фото: Главред

Кияни лютують через бездіяльність – "розплатою" стане відео-компромат

Щодня мешканці мегаполісу буквально штурмують офіційні сторінки столичного голови Віталія Кличка у Фейсбуці, вимагаючи від мера негайного вирішення низки кричущих проблем, з якими людям доводиться миритися котрий місяць поспіль.

"Коли влада буде з цим боротись? Коли будуть поливати зранку дороги, в будинках в місцях загального користування буде вологе прибирання?", – обурюється киянка Марія Бучек.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

А серія піарних відеороликів, які голова КМДА додає чи не щодня, відверто викликають у містян справжню лють.

"Чому завжди знімають відремонтовані приміщення швидкої на Б. Хмельницького 37-б? Чому б не показати інші відділення екстреної медичної допомоги м. Києва, де процвітає грибок, нелюдські умови праці, обідрані приміщення. А до речі, це відповідальність міської влади!", – скаржиться мешканець столиці Андрій Медич.

До нині існуючої проблеми із нічними наливайками, що знаходиться в топі найкричущих питань у місті, додалася ще одна – прямо під вікнами мешканців Подільського району почали незаконно встановлювати кіоски з прийому склотари.

Фото з Фейсбук

Справжнім "передвиборчим сюрпризом" для мера Києва Віталія Кличка має стати компрометуюче відео, яке пообіцяв викласти у масовий доступ один з користувачів.

"Муніципальна варта - орган що створений за ініціативи Кличка, і є його програмою мера, порушує права людей а також підставляє поліцію міста Києва. Відео, що показує нахабність, неорганізованості та безвідповідальність муніципальної варти буде випущено в ютуб за 2 дні до виборів київського міського голови. Крім того, є інші сюжети безвідповідальності і перевищення повноважень так званих захисників парків. Все це перед виборами", – пише автор одного з коментарів, юрист Андрій Дідурик.

Мінус один парк на Лівому березі: нападав з десяток "тітушок"

Гучною новиною стало захоплення однієї з зелених зон Дніпровського району. В результаті подій, що відбулися 10 серпня у Парку А. Малишка, був здійснений напад на журналіста Сергія Бригадира та депутата Київради Олексія Новікова, який впродовж останніх років намагався врятувати цю ділянку від забудови.

"За 2 хвилини до ефіру бачу навколо біля десятка тітушок в чорних бейсболках, балаклавах, мілітарі куртках та штанах. Десь праворуч чую голос голови району Щербака "Алєксєй, больше я вашу бєзапаснасть нє гарантірую" – це послужило спусковим гачком для тітушок. Вже за мить вони напали на Олексія: безліч ударів, в голову, по тулубу, спині. В той же час мені нанесли удар ззаду в потилицю чимось тупим, потім відразу в руку зі стедікамом і по нирках. Все це відбувається за долі секунди. Наступне, що відчуваю - захват ззаду за шию, руки зафіксовані, хтось порпається в моїх кишенях, дістають посвідчення члена Громради при КМДА. Одночасно бачу, що Олексія продовжують бити натовпом – він лежить в купі розкиданих документів по парку, з якими прийшов", – розповідає постраждалий Сергій Бригадир.

Сергій Бригадир - фото з Фейсбук

Ці резонансні події здійняли хвилю люті і обурень серед киян – не стримуючи емоцій, містяни пропонують "гнати Кличка, а не чекати виборів".

Заступники у відпустках, а замість брифінгів – лише пости: "Куди дивиться сам мер?"

Незважаючи на шалену кількість скарг і запитань, з якими кияни звертаються до Віталія Кличка у соцмережах, усі вони так і залишаються без відповіді. Другий тиждень поспіль мер Києва практично не проводить навіть традиційних онлайн брифінгів, обмежуючись всього одним прямим включенням.

При цьому, голова КМДА не обділяє увагою своїх заступників, підписуючи один за одним розпорядження про їхні відпустки. Тож, виходить, у найзапекліший період поширення вірусу та чисельних пробок у місті тисячі мешканців міста залишаються із проблемами сам на сам.

А "коронавірусну статистику" мер публікує на особистій сторінці у Фейсбуці.

Вкотре кількість виявлених хворих за минулу добу перевищила позначку у 100 осіб. Найбільше випадків інфікування виявили у Дарницькому районі – 39, в Деснянському – 17, а також в Дніпровському – 15.

карантин в Україні, фото: Уніан

"Ще у 123 мешканців столиці виявили коронавірус за минулу добу, 12 з них — діти. Захворіли 54 жінки віком від 19 до 78 років. І 8 дівчаток від 1 до 17 років. 57 чоловіків віком від 20 до 79 років. Та четверо хлопчиків від 4 до 16 років. Захворіли, зокрема, і 4 медиків. До лікарень столиці госпіталізували 17 пацієнтів", – повідомив Віталій Кличко у викладеному пості.

Загалом, станом на 11 серпня, у місті вже 9687 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Одужали за добу 33 хворих. А загалом за період пандемії хворобу подолали 3247 киян.

Реакція користувачів на розміщену статистику теж була майже миттєвою – вже котрий тиждень поспіль кияни вимагають від мера відповідей на купу супутніх запитань, починаючи від розробки плану конкретних дій у подоланні стрімкого поширення захворюваності до відсутності обіцяних безкоштовних тестів.

Ми і надалі слідкуватимемо за ситуацією в столиці, тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.