У Київському метрополітені запустили потяг, який навчатиме пасажирів протидії шахраям. Детальніше про нововведення розповідає прес-служба КМДА.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що Київський метрополітен став учасником Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству Національного банку України. Зокрема, на синій гілці метро можна помітити поїзд, завішаний інформаційними плакатами.

Поїзд #Шахтрайгудбай навчатиме пасажирів не передавати комусь номер своєї карти та інші дані, не піддаватися емоціям, не відправляти гроші незнайомцям і т.д. Вся інформація буде розміщена на плакатах на стінках вагона і буде присутня там до кінця серпня.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

У Нацбанку відзначають, що на сьогоднішній день найпопулярнішим методом шахрайства з платіжними картками є соціальна інженерія – коли люди переводять кошти на рахунок аферистів або розкривають їм дані своєї карти. Лише минулого року в Україні відбулося понад 72 тисячі незаконних операцій з платіжними картками, 58% з яких припадають на інтернет.

Відомство застерігає пасажирів підземки та інших громадських місць, не залишати платіжні картки та цінні речі в задніх кишенях. Крім того, важливо не демонструвати екран телефону незнайомцям, особливо під час проведення фінансових операцій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Києві маршрутка в'їхала в МАФ.

Як повідомляв портал Знай.иа, столичну пенсіонерку обдурили на 100 тисяч гривень.

Також Знай.иа писав, що у Києві поліція затримала грабіжників, які спустошували термінали.