У Києві активісти вийшли на мирний протест, щоб Віталій Кічко розібрався з незаконною забудовою території Труханового острова. Детальніше про те, що відбувається розповідає видання "Журналіст" з місця подій.

Читайте Знай в Google News!

Повідомляється, що у вівторок, 18 серпня, активісти київських громадських організацій вийшли на вулиці, щоб записати звернення до КМДА і безпосередньо Віталія Кличка. Вся справа в тому, що нещодавно на території Труханового острова, який є заповідною зоною, з'явився приватний будинок міністра культури Олександра Ткаченка.

Ще минулого тижня активісти організації "Ліс" і "Товариства охорони пам'яток культури міста Києва" вийшли на мітинг біля незаконної споруди Ткаченка і зажадали від нього пояснень. Однак, міністр не дав будь-яких публічний коментарів з цього приводу, в слідстві чого активісти звернулися вже безпосередньо до адміністрації міста.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

"Сьогодні ми вийшли, щоб записати свою позицію проти порушення прав громадян України на вільний доступ до природних ресурсів своєї країни. Ситуація на Трухановому острові - кричуща! Всі знають, що у Ткаченка там будинок. Він не соромиться викладати фотографії в соціальні мережі і ніяк не коментує, що ця забудова заважає відвідувачам заповідника не тільки вільно пересуватися по острову, а й виходити до води і використовувати цю рекреаційну зону за її прямим призначенням — для сімейного або особистого відпочинку і занять спортом. Труханів острів замість місця відпочинку киян перетворюється на елітне котеджне містечко для десятка сімей. А людина, на яку в уряді покладено місію управління галуззю української культури, не просто бере участь у цих процесах, а й не вважає за потрібне пояснити свою позицію. Ми вимагаємо у представників влади і правоохоронних органів розібратися в ситуації і повернути Труханів острів киянам!"- заявив член громадської організації " ліс " Віталій Плескач.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що кияни просять Кличка прибрати трамваї з Подолу.

Як повідомляв портал Знай.иа, 4G з'явився ще на шести станція Київського метрополітену.

Також Знай.иа писав, що у Києві планують заборонити примусову евакуацію автомобіля.