У п'ятницю, 4 вересня, в Києві затримали афериста, який, представившись лікарем, виманив у жінки 5 тисяч доларів.

Як розповіли в поліції Києва, зловмисник подзвонив жінці по телефону і сказав, що її донька потрапила в автокатастрофу, і їй терміново необхідні гроші на операцію. Жінка без вагань віддала чоловікові необхідну суму, і тільки після зустрічі зрозуміла, що потрапила на вудку шахрая.

Постраждала звернулася у поліцію, афериста досить швидко затримали. Ним виявився 32-річний мешканець Луганської області, якого вже притягували до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Поки що чоловіка відправили під нічний домашній арешт. Проти нього порушили кримінальну справу, шахраєві загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, Знай писав, що в Україні з'явилися люди, які пропонують купити довідку про відсутність коронавірусу. На них стоять печатки і підписи лікарів. Ціна такого документа становить 500-1500 гривень. У більшості випадків такі довідки купують, щоб надати на роботі або в інстанції для виїзду за кордон. Аферу вже розкрили деякі лабораторії і приватні клініки. Вони публікують в соцмережах викривають пости, але це мало допомагає.

Популярні новини зараз

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Також Знай повідомляв, що в Кривому Розі поліція затримала двох людей, які шляхом обману виманювали у жертв особисті дані і оформляли на них кредити. Чоловік і жінка дзвонили і представлялися співробітниками мобільного оператора і просили сказати паролі з СМС. З отриманою інформацією вони отримували кредити, які витрачали на власний розсуд.

Нещодавно Знай передавав, що в Києві на вулиці Басейна, 12, співробітники правоохоронних органів затримали чотирьох осіб, яких підозрюють у шахрайстві та крадіжці. Сталося це відразу після того, як вони намагалися забрати навушники з рюкзака дівчини 1998 року народження, поруч з наземним переходом.