У жовтні киянам слід готуватися до "традиційних" туманів та нічних заморозків, проте вдень все ще буде плюсова температура.

Про це заявила завідувачка відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Так, на думку метеоролога, вже у другій половині жовтня в Києві піде перший мокрий сніг, проте температура лишатиметься високою. Зима у цьому році очікується малосніжною с зчастими відлигами.

Народний синоптик Леонід Горбань теж вважає, що у жовтні випаде сніг, але на його думку температура теж впаде - до нуля і нижче.

Тим часом на Тернопільщині природа вкотре здивувала українців. В обласному центрі помітили буйно квітучі каштани. Дерева розташовані на вулиці Руській. Городяни допускають, що така природна аномалія порадувала їх через занадто теплу погоду. Інші ж тернополяни вважають, що каштани рано скидають листя через паразитів, а зараз вони випускають нове листя і квіти. Цей колір і листя опаде разом з першими заморозками і не принесуть плодів.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Україні на популярному курорті в Запорізькій області зафіксували рідкісну природну аномалію. У Бердянську у вересні почали цвісти плодові дерева. Фотографії з квітучими восени яблунями опублікувала керівник дитячого клубу» Современник " Тетяна Смолянінова. Садівники відзначили, що така аномалія спостерігається в південних областях не вперше. Всю провину вони перекладають на жарку погоду. Екологи ж у свою чергу приписують аномалію поганої екології.

Також Знай повідомляв, що в Запорізькій області це літо видалося дійсно аномальним. У Мелітополі помітили торнадо, який мчав по полю. Вихор не завдав шкоди житловим будинкам або іншим будівлям.

Нещодавно Знай передавав, що в Антарктиді випав червоний сніг.