У 2021 році на премію Оскар в категорії "Міжнародний повнометражний фільм" претендує драма "Атлантида" українського режисера Валентина Васяновича.

Про це оголосив Український Оскарівський комітет. Цьогоріч у конкурсі брали участь три картини: комедія "Мої думки тихі" (режисер Антоніо Лукіч), документалка "Земля блакитна, ніби апельсин" (режисерка Ірина Цілик) і, власне, "Атлантида".

"Дія фільму "Атлантида" відбувається у недалекому майбутньому. Глядачу розповідають історію Сергія - солдата-ветерана, який страждає на посттравматичний стресовий розлад, і який застряг у непридатній для життя тоді Східній Україні. Після припинення роботи заводу він вирішує приєднатися до волонтерської групи, яка проводить ексгумацію тіл жертв війни. Ця місія дозволяє йому впоратися зі своєю нездатністю адаптуватися до своєї нової реальності. Він знайомиться з Катею і, працюючи з нею, починає вірити, що можливе краще майбутнє", - говориться в описі до фільму.

У фільмі грали виключно аматори - колишній розвідник, волонтер фонду "Повернися живим" Андрій Римарук, доброволець Василь Антоняк і парамедик Людмила Белека. Зйомки картини проводилися у Києві та Маріуполі.

Нагадаємо, Знай писав, що знаменитий французький актор Майкл Лондсдейл на 90 - му році життя помер у Парижі.

Також Знай повідомляв, що російський актор Володимир Чуприков пішов з життя на 57 - му році життя.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що у Великобританії на 86 році життя помер письменник, драматург і оскароносний сценарист сер Рональд Харвуд.