Минув місяць з того страшного дня, коли на території військово-медичної академії на вулиці Зоологічній майор напідпитку протаранив трьох курсанток. Дівчата отримали дуже важкі травми, двом з них частково ампутували ногу.

Про те, як сьогодні живуть дівчата, розповів начальник Української військово-медичної академії полковник медичної служби Валерій Савицький, передає АрміяInform.

"Дівчата досі перебувають на лікуванні у Національному військово-клінічному центрі. Відбулося багато оперативних втручань, їм надається кваліфікована медична допомога. Наші лікарі-травматологи мають подібний досвід, набутий при роботі з військовими, які дістали важкі поранення та травмування під час бойових дій. Це досвідчені лікарі, які роблять все від них можливе. Що стосується навчання, то за рішенням вченої ради нашої академії за слухачами закріплений куратор, який безпосередньо буде супроводжувати їх увесь період навчання в академії. На сьогодні вони офіцери медичної служби. Поки вони знаходяться на лікуванні, освітній процес не відбувається. Після проходження курсу лікування та реабілітації будуть створені індивідуальні умови для їхнього навчання. Слухачки будуть навчатися за індивідуальною програмою, що забезпечить їм здобуття повноцінної освіти за обраним фахом. Після завершення академії дівчата отримають сертифікат лікаря-спеціаліста, диплом магістра медицини та зможуть продовжити офіцерську службу", - розповів лікар і зазначив, що дівчата уже прагнуть повернутися до навчання, проте лікарі поки що не дозволяють цього зробити через небажані навантаження.

Що стосується розслідування, то академія встановила, що до злочину дотично причетні ще чотири людини, окрім самого водія. Двоє - курсові офіцери. Атестаційна комісія академії рекомендувала їхнє звільнення з лав ЗСУ. Ще двоє представляють службу тилу. Вони знаходилися на території автопарку, де сталася трагедія. Вони бачили, що офіцер сів за кермо в неадекватному стані, і не зробили нічого, щоб не допустити цього.

Безпосередній винуватець трагедії перебуває під вартою, слідство триває.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що зірка "універу" пішов по стопах Єфремова? Після вироку актор розсміявся суддям в обличчя

Як повідомляв портал Знай.ua, Audi R8 розірвало на частини після ДТП з 13 авто, водія досі шукають

Також, Знай.ua писав, що на Тернопільщині родина молить про допомогу для покаліченого в ДТП сина.