Опалювальний сезон у Києві розпочнеться у п'ятницю, 16 жовтня.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив столичний градоначальник Віталій Кличко.

"Хочу повідомити, що з 16 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон. З завтрашнього дня ми почнемо подачу тепла в систему. Я вже підписав відповідне розпорядження", - сказав мер.

Кличко зазначив, що столиця прийняла таке рішення у зв'язку з середньодобовою температурою і прогнозами синоптиків. Фахівці стверджують, що вже наступного тижня очікується серйозне похолодання, вночі температура повітря опуститься до 3-5 градусів тепла.

Щоб повністю запустити централізовану систему опалення, а це 27 тисяч кілометрів і майже 12 тисяч будинків, Києву знадобиться приблизно тиждень. Кличко додав, що лікарні, школи, садочки та інші соціальні установи до тепла підключаються за окремими заявками керівників.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що опалювальний сезон у Харкові розпочнеться вже цього четверга, 15 Жовтня. Згідно з документом, тепло почнуть подавати до лікарень, закладів освіти, інших об'єктів соціально-культурної сфери, а також до житлових будинків. Зазначимо, що Харків готовий до подачі тепла: у місті проведено реконструкцію та ремонт котелень, теплових мереж.

Також Знай писав, що з четверга, 15 жовтня, у Хмельницькому розпочинається опалювальний сезон. Роботу розпочнуть обидва Комунальні підприємства-" Південно-Західні тепломережі "та"Хмельницьктеплокомуненерго". З 15 числа почнеться поетапне підключення житлових будинків і соціальних об'єктів до тепла.

Нещодавно Знай передавав, що "Нафтогаз" пригрозив залишити Київ без опалення цього року. Бу квартирах можуть залишитися десятки міст, серед яких і столиця. Причиною такого сценарію є заборгованість за газ.