На ці та інші питання у рамках зустрічі "Чоловіча розмова з Камінським" відповів Заслужений лікар України, кандидат у депутати Київради по 3 округу від партії "За майбутнє" В'ячеслав Камінський.

Дискусійним виявилось питання, чи йти чоловіку на партнерські пологи.

В'ячеслав Камінський

В'ячеслав Камінський прокоментував це з позиції і лікаря, і чоловіка: "Чи бути присутнім на пологах дружини? До початку другого періоду пологів 100% всім чоловікам рекомендую бути поряд с дружиною. Тому що ми повинні бути друзями, довіряти один одному. Близькі відносини між чоловіком і жінкою міряються здатністю підтримати один одного у тяжку хвилину. Пологи, слава Богу, не хвороба, але це певне випробування. До моменту появлення голівки немовляти - знаходитись поряд, тримати за руку, допомагати пройти цей шлях - абсолютно правильно, і так воно повинно бути. Ми говоримо про партнерські пологи, коли жінці не страшно, тому що поряд стоїть її захисник, який захищає, допомагає, контролює що з нею відбувається. Після другого періоду пологів, коли розпочинається саме процес народження, чи бути присутнім - це сугубо індивідуальний вибір, є люди, які добре це можуть перенести, а є ті, хто переносить важко".

Зустріч проходила у неформальній, невимушеній атмосфері, чоловіки задавали питання на різні теми. Серед присутніх були як батьки, так і ті, хто тільки планує ними стати. Тому переважно звучали питання про те, як підтримати власне здоров'я, зачати здорову дитину і бути корисним своїй жінці під час її вагітності.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

В Україні готується революція у житловій сфері

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

В'ячеслав Камінський

Лунали запитання і від тих, хто хотів би стати лікарем. Молоді, яка обирає професію лікаря, В'ячеслав порадив добре подумати: наскільки вони готові віддати частину свого життя іншим людям, підкресливши, що це - не високі слова, це - сенс лікарської справи. До неї у спікера особливе відношення.

"Я люблю акушерство та репродуктологію, роблю по 3-4 складних операції на тиждень - складні пацієнти йдуть до нас, адже знають, що ми не відмовимо" - зізнався професор Камінський.