26 червня 2020 колишній чоловік Холоденко Марії Миронівни - Холоденко Дмитро Юрійович, разом з двома невідомими чоловіками заштовхали в машину двох дітей за місцем реєстрації подружжя в селі Старі Петрівці, вул. Грушевського 7 і відвезли їх в невідомому напрямку - з цього жінка починає свою страшну розповідь.

Марія Миронівна

Зараз, стверджує мати, дітей ховають вже 4 місяці.

Марія згадує, що в той день колишній чоловік запропонував їм прогулянку в парку всією сім'єю, але до цього він 2 місяці не з'являвся в житті дітей і прохання Марії приїхати до дітей Дмитро ігнорував. До 26 червня діти проживали з мамою в їх квартирі на Оболоні. Як виявилося пізніше, говорить Марія, Дмитро 3 місяці готував план викрадення дітей.

Марія Миронівна

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Показати ще

«Замість того, щоб допомагати їм, проводити з ними час і привозити продукти в період карантину, Дмитро наймав людей, які стежили за мною, ставив незаконні «прослушки» без мого відома в квартирі мами і нашій спільній квартирі. Вже майже 4 місяці ні поліція, ні органи опіки не знають де і в якому стані діти», - розповідає Марія.

У їхній родині все почало руйнуватися ще 3,5 роки тому - коли Марія була вагітна другою дитиною, чоловік став заробляти великі гроші. Це призвело до істотних змін в його поведінці. Марія згадує, що він почав вести себе як типовий абьюзер і дозволяв собі рукоприкладство, він побив дитину в 9 місяців і сам же в цьому зізнався.

Марія Миронівна та Дмитро Холоденко

«Він піднімав на мене руку на очах дітей, систематично погрожував забрати дітей, позбавити спільно нажитого майна. Ще в 2017 році, коли я була вагітна другою дитиною, Дмитро вперше покинув сім'ю і пішов з дому на кілька тижнів, тоді ж почалися перші погрози мені і моїм батькам », - каже жінка. За словами вбитої горем матері, він постійно ображав її, друзів і нівелював всі, що вона любить.

Вони роз'їхалися на початку лютого. Марія згадує, що Дмитро зібрав речі і після того, як п'яний прийшов під ранок додому після святкування дня народження дочки, заявив, що жити з ними більше не буде. У квітні Марія подала на розлучення, однак через початок епідемії та карантину, процес затягнувся. Жінка стверджує, що порушено вже дві кримінальні справи: перша за фактом викрадення дітей, і друга за крадіжку, адже колишній чоловік разом з дітьми також вкрав її особисті речі.

Марія Миронівна

Зараз, каже Марія, суд задовольнив її позов до колишнього чоловіка. Від 25-го вересня суд ухвалив рішення, згідно з яким її колишній чоловік зобов'язаний передавати їй дітей щотижня по середах до суботи, а також кожну першу та третю суботу до неділі. Ця постанова підлягає негайному виконанню.

«Але Дмитро проігнорував рішення суду і продовжує приховувати дітей. Правоохоронні органи і служби у справах дітей зафіксували систематичні порушення Дмитром цього рішення. Дітей до сьогоднішнього дня я не бачила і не чула. В якому вони стані також не знаю. Ми з мамою досі отримуємо дзвінки з погрозами смерті в 5 ранку», - плаче Марія. Жінка каже, що колишній чоловік виставляє на різні сайти її квартиру на продаж і Марія постійно отримує дзвінки від людей, хоча нічого продавати не збиралася.

«Якщо до ранку Дмитро не спить, то хто займається моїми дітьми? Зараз вони захворіли, але мене до них не пускають і місце, де їх ховають - не говорять. У той час, коли діти хворіють, небайдужі люди також надсилають фото, як Дмитро вечорами проводить час за келихом вина в компанії жінок. Так хто ж займається дітьми? І де вони вже четвертий місяць? », - ділиться трагедією Марія. На даний момент, стверджує Марія, на Дмитра відкрито нову кримінальну справу за 382 статтею ч. 1 за невиконання рішення суду. Також відкрито виконавче провадження.