Карантин вихідного дня не дав бажаного результату в Києві. Про це стало відомо з повідомлення очільника Держспоживслужби столиці Олега Рубана.

За його словами, спроба обмежити активність киян, щоб не допустити поширення коронавірусу, не увінчалася успіхом.

Ефект від обмежень виявився мізерним порівняно із тим, якими темпами поширюється захворювання. Навпаки, темпи лише виросли.

"Результатів по карантинних заходах немає жодних. Нині ми спостерігаємо захворюваності в цілому в Україні, у регіоні. І немає таких показників, що підтверджують ефективність", — зазначив чиновник.

Він нагадав, що обмеження вихідного дня були спрямовані на те, щоб уникнути повного локдауну в країні, однак ці заходи не виправдали себе.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Відповідно, нових карантинних обмежень у вихідні дні не буде – наступним кроком стане карантин взірця весни 2020 року – із повним перекриттям суспільного життя українців.

Нагадаємо, заробітчани мимоволі: куди мріють виїхати мешканці різних країн, інфографіка. ТОП 10 країн світу, куди хочуть переїхати найбільше людей

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, Лазебна пояснила, що буде з пенсіонерами і пільговиками на час карантину: "Локдаун соціального захисту". Марина Лазебна розповіла про фінансування незахищених верств населення під час карантину.