Оскароносний новозеландський режисер Вінсент Ворд знімає масштабний фільм про українського яхтсмена, який тренував олімпійських спортсменів. Подробиці у сюжеті новин «Спецкор» на каналі 2+2.

Читайте Знай в Google News!

В основі стрічки – історія всесвітньо відомого тренера вітрильного спорту Віктора Коваленка. У 90-х він виховав кількох олімпійських призерів в Україні, але грошей на життя ледве вистачало. Тому Віктор вирішив переїхати до Австралії, де став тренувати майбутніх переможців Олімпіад.

Фото: Спецкор

Фільм знімає Вінсент Ворд, режисер оскароносної мелодрами «Куди приводять мрії». Він об’їздив півсвіту, сім років працював у Голлівуді, але вражений професійністю української знімальної команди. «Я люблю українську знімальну групу. Актори чудові», – відзначає Вінсент.

Популярні новини зараз

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

До речі, головну роль у фільмі виконує Олег Шульга. Роль дружини Віктора Коваленка дісталась молодій акторці Катерині Григоренко.

Фото: Спецкор

Стрічку будуть знімати в Україні, Китаї, Австралії та Європі цілий рік. Але за словами режисера, зйомки в Україні для нього – найважливіший етап.

«Це досить масштабна картина, загальний бюджет близько 12 млн доларів. Зйомки будуть тривати цілий рік», – коментує продюсер фільму Максим Осадчий.

Фото: Спецкор

Драма «Школа шторму» вийде в прокат у 2022 році. В Україні вона найімовірніше матиме назву «Кремінь», бо саме таке прізвисько у Віктора Коваленка було на Батьківщині.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у сквері імені Кузьми Скрябіна, що поблизу обласної філармонії у Хмельницькому, з'явилася оригінальна локація-мурал на згадку про відомого співака.

Як повідомляв портал Знай.uа, на "Запорізькій Січі" відкриють новий інтерактивний майданчик.

Також Знай.uа писав, що у Дніпрі виявлено три занедбані лікарні, від яких душа йде в п'яти.