На Житомирщині криниця місцевої мешканки раптом перетворилася на джерело гарячої води. Це неабияк спантеличило не лише власницю колодязя, але й вчених, які приїхали досліджувати феномен. Про це йдеться в сюжеті «Суспільного».

За словами мешканки села Тайки Ємільчинського району Надії Борисюк, вода «з підігрівом» з’явилася в її криниці восени минулого року. До того 50-річна криниця нічим не відрізнялася від свої «колег» у селі.

Спочатку вода була жовта і дуже брудна, проте з часом очистилася. Зараз люди кажуть, що на смак вона нічим не відрізняється від звичайної.

Воду на аналізи з криниці брали спеціалісти Поліського національного університету. Рідину перевірили на вміст шкідливих речовин, однак нічого надзвичайного не виявили, крім підвищеного рівня нітратів. Однак і у цілком звичайній криниці сусіда нітрати перевищують допустиму норму.

Радіологічний аналіз теж не показав відхилень від норми. Термальним джерело теж назвати не можна, бо солі не перевищують норму.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

Тепер дослідити криницю мають геофізики. Припускають, що гарячу воду могли «пустити» в криницю тріщини в тектонічних плитах чи якісь підземні реакції.

Нагадаємо, що біля підніжжя розташованого на острові Хонсю діючого вулкана Фудзіяма знаходиться одне з найбільш похмурих місць у світі – ліс Аокігахара (ліс Дзюкай), який так само відомий під назвою Ліс Самогубців.

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі з'явилося досить тривожне відео, на якому вдалося сфотографувати виверження стратовулкан Письменники.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні станеться потужний землетрус, який може досягти сили у 8 балів.