У вівторок, 2 лютого, в Києві під стінами Верховної Ради проходить мітинг через законопроєкт про цивільну зброю.

До парламенту подали два документи - один підготувала "Слуга народу", другий - "Голос". Активісти розкритикували президентський законопроєкт через надмірну кількість неточностей та кримінальну відповідальність за неправильне використання зброї, повідомляє телеканал Київ.

Учасники мітингу вимагають ухвалити законопроєкт, поданий Андрієм Шараськіним від "Голосу". Документ дає право власнику зброї на самозахист. Натомість комітет парламенту взяв за основу президентський варіант закону.

Законопроект №4335-1 передбачає повне врегулювання обігу зброї… Тобто всі спірні питання там враховані і врегульовані: володыння зброэю – хто має право, хто не має права, відповідальність, носіння зброї, транспортування зброї“, – каже активіст Єлисей Ходоловський.

Раніше на акцію протесту в Києві з плакатами вийшли близько півсотні людей. «На Майдані Незалежності близько 50 осіб мітингують проти підвищення тарифів на газ. На плакатах гасла "Нехай палають палаци!", "Локдаун-офшорам, ні поборам!». Також люди принесли з собою квитанції за газ і його транспортування, що підтверджують непідйомні для населення суми.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Нагадаємо, понад 100 чернівчан вийшли на акцію протесту під Чернівецьку міську раду. Люди виступають проти обмежень локдауна і підвищення тарифів на газ і електроенергію.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Українців змусять ще раз платити за ту ж комуналку: особливо важко буде без ОСББ

Також «Знай.uа " писав, що Тарифи на газ знову жахають українців: скільки доведеться платити за доставку в 2021