Нацкорпус звернув увагу громадськості та журналістів на факти корупції у вищих ешелонах київської влади. Активісти наголошують, що очільники по меншій мірі двох департаментів замішані у корупційних схемах, і влада на це жодним чином не реагує.

Про це йдеться на офіційному порталі Нацкорпусу.

акція Нацкорпусу під КМДА

«Для влади це дуже зручна стратегія. Коли починаються якісь проблеми – вони всі перетворюються на мавпочку, яка нічого не бачить, не чує і не говорить. Зате перед виборами починаються звіти за пророблену роботу та розповіді про те, які ж вони круті. Тільки от у нас гарна пам’ять. Ми пам’ятаємо про всі оборудки та схематози влади або які вона покривала. І ми будемо питати до тих пір, поки не почуємо відповідей”, – на початку акції зазначив речник Національного Корпусу Сергій Хмельницький

Сьогодні Нацкорпус провів пікет вже прямо під стінами КМДА. Поки у залі тривало засідання депутатів, ми прийшли отримати відповіді.

Популярні новини зараз

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

акція Нацкорпусу під КМДА

16 лютого активісти пікетували Департамент дорожньої інфраструктури КМДА. Нацкорпус запевняє, що його очільник, Валентин Осипов, перебуває у судовому процесі, але попри це не тільки не звільнений, але ще й обіймає високу посаду. Тож патріоти вирішили проінформувати самих колег Осипова – вважають, що вони мають право знати всю правду про свого боса.

А минулого четверга Національний корпус завітав до Департаменту земельних ресурсів. Мета не змінилась: активісти так само вимагали відповідей від влади та розповідали працівникам держустанови про їх боса. Протестуючі запевнили, що очільник Департаменту, Петро Оленич, замішаний у корупційній схемі з технічною документацією на 1,4 млрд гривень, а нещодавно провів закритий аукціон землі, на якому де-факто “подарував” ділянку землі одіозному Олегу Татарову.

акція Нацкорпусу під КМДА

“За час свого правління у Києві голова КМДА точно дізнався про оборудки своїх найближчих підлеглих. І якщо вони досі не звільнені та не перебувають за ґратами, то це означає лише те, що їх покриває керівництво. Ми вимагаємо від них відповідей. Нам обіцяли, що під ногами корупціонерів буде горіти земля. Значить ми цю землю і підпалимо, раз керівництво на це не здатне”, – заявив речник київського осередку Данило Брусов.

Національний Корпус неодноразово виявляв та вказував керівництву міста на кричущі випадки корупції та зухвалих дій чиновників-казнокрадів. Однак на верхівці влади досі не відреагували на надані активістами факти корупційних схематозів двох очільників департаментів – Оленича та Осипова.

акція Нацкорпусу під КМДА

“Це буде іспитом для київської влади. Або звільнять цих людей і покажуть, що з народом; або покажуть, що з корупціонерами і очолюють київську корупцію”, – таку позицію висловив керівник київського осередку Сергій Тамарін.

Національний Корпус обіцяє, що продовжить боротися з корумпованими чиновниками у Києві.