Журналісти телеканалу Нromadske.ua відверто запитали в киян, чи потрібні вихідні під час критичних днів у жінок. Очікувано, більшість відповідей напряму залежали від статі респондента.

Так, жінки погоджувалися, що у декого критичні дні можуть відбуватися із нестерпним болем, втомою та навіть втратою свідомості. Повноцінно працювати в такому випадку не завжди виходить, тож вихідні б не завадили.

Однак більшість чоловіків упевнені, що критичні дні – не більше, ніж жіночі вигадки, щоб ухилитися від роботи. Лише дехто з чоловіків визнав, що співчуває жінкам, які важко переносять перебіг місячних.

«Насправді у декого є дійсно дуже тяжкий перебіг, особливо перші дні... І ніякі таблетки, ношпи не помагають.... Я не кажу про вихідний, але просто людське ставлення, може трохи менше навантаження давати жінці в ті кілька днів, поставитись з розумінням. Бо коли в жінки болить все, починаючи від пупка, закінчуючи колінами, без перерви, коли від болю ти стояти не годен рівно, не те що довго.... коли заливає так, що бувають і сліди видно на одязі.... І таз - таке враження, що розірве зараз на шмаття, а голова тріщить дико.... То прохання до начальства хоча б зрозуміти, що людині зле..... І так роками, і ніякі після родів буде легше, навіть треті не помагає...», «Я завжди задавалась питанням, чому я мушу йти на роботу, коли хочеться просто вмерти», - скаржаться жінки.

«Якщо жінці треба, на її розсуд, то хоч один день вона має право взяти, так було б добре. Психічний стан в ці дні може бути нестабільним, розсіяність, з рук все падає - все одно працездатність у деяких падає», - додають вони.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Серед чоловіків теж є ті, хто розуміє жінок.

«Якщо напряму, я чоловік і батько дівчат. Перших два дні циклу лікарняне обов'язково треба дати», - говорить один із них.

«Може зразу інвалідність й довідку від психіатра?», «Доведеться феміністкам борюкатися один з одним. З одного боку, при поганому самопочутті краще бути вдома. З іншого боку однаковою зарплати у людей, які працюють різну кількість днів - бути не може. Як результат, ситуація з різницею зарплат чоловіків і жінок посилиться, якщо така мала місце», - впевнені деякі чоловіки.

Нагадаємо, Надія Матвєєва обскакала відомих модниць

Як повідомляв портал Знай.ua, ведуча "Все Буде добре" дала пораду, як пережити коронавірусну зиму

Також Знай.ua писав, Надія Матвєєва показала свою маленьку волохату радість