Стало відомо про те, що в Києві пройшов фестиваль українського борщу. Що про це відомо. Так багато борщу в одному місці ви ще не бачили.

Таким чином повідомляється, що це був фестиваль з приготування борщу. Там учасники їх 25 регіонів одночасно готували цю національну страву.

Фестиваль борщу, фото: ukrinform

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко заявив, що вони встановлювали рекорд України з одночасного приготування борщу. Всі регіони об'єднають в один заради спільної справи. Борщ - це страва, яка може згуртувати Україну.

Євген Клопотенко, фото: Instagram

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також, Євген Клопотенко зазначив, що через кілька тижнів буде подана заявка, щоб включити український борщ в нематеріальну культурну спадщину ЮНЕСКО. Цей фестиваль став першим кроком для того, щоб прокласти страві дорогу у світову спільноту.

Фестиваль борщу, фото: ukrinform

На локації можна було помітити представників з Книги рекордів України.

Трансляція даного заходу проходила на YouTube каналі ГО "Інститут культури України" та в соціальній мережі Facebook на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України.

Нагадаємо, Сало з часничком до борщу: кращі способи засолювання в домашніх умовах

Як повідомляв портал "Знай.ua", кращі рецепти млинців на Масляну: класичні, сирні і на кефірі. Цього року з 8 по 14 березня українці відзначатимуть Масляну — одне з найяскравіших і найсмачніших свят.

Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними