Сергій Гордієнко - справжній мандрівник-екстремал. Чоловіку 63 роки, і лише за місяць він пішки здолав понад 600 кілометрів. Свій похід він присвятив 25-річчю української антарктичної станції імені Вернадського, де в першій українській арктичній експедиції він працював інструктором з техніки виживання у високих широтах.

Старт відбувся у Дніпрі, фініш - у Києві, пише "Радіо Свобода". На своєму шляху Сергій зупинвся в населених пунктах, де зустрічався із журналістами та громадськістю. Зокрема, такі зустрічі відбувалися у Черкассах, Горішніх Плавнях, Світлогорську, Петриківцях, Києві.

"Погода весь час була нестабільною, температури плавали від мінус 24 градусів до плюс 8-10. Спорядження у мене відповідає полярному, оскільки холодні ночі, а в основному польові ночівлі – в лісі, в степу. Ночував і в житлових районах, де треба було привести до ладу спорядження, яке змерзлося", – розповів Гордієнко.

Як зазначив українець, одна з цілей нинішнього походу – тримати себе у формі в умовах пандемії. Далі він збирається продовжити свій морський похід до Іспанії на каяку, перерваний через коронавірусний карантин. Старт планує з Одеси.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Нагадаємо, що чоловік у Туреччині стрибнув зі скелі на честь Дня народження, проте стрибок виявився останнім у його житті.

Як повідомляв портал Знай.uа, киянин пішов з гостей по мотузці з простирадлом-головою об камінь, і в морг.

Також Знай.uа писав, що стали відомі обставини загибелі двох 17-річних підлітків, які в російській столиці викинулися з 14-го поверху багатоповерхового будинку.