Під Чорнобилем українські фахівці спостерігають за табуном коней Пржевальського. У ці перші літні дні можна спостерігати за поповненням, адже ще в травні маленькі лошата ховалися в затишних місцях. На таку красуню варто поглянути.
Про це стало відомо завдяки новій публікації Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в мережі Facebook.

Коні Пржевальського в Чорнобильському заповіднику, фото: Facebook

"Перші лошата. Табуни коней Пржевальського поповнюються всередині квітня - на початку травня. Після вагітності тривалістю 12 місяців кобила народжує одне лоша, яке відразу встає на ноги.

Коні Пржевальського в Чорнобильському заповіднику, фото: Facebook

У травні малюків побачити важко: тварини тримаються в затишних місцях. Через місяць молоді коні вже здатні витримувати ритм руху табуна. З'являється можливість оцінити нинішній приплід.

Коні Пржевальського в Чорнобильському заповіднику, фото: Facebook

Днями табун з 12 особин помітили на північній околиці міста Чорнобиль. Чотири коні - лошата цього року. Вони відрізняються розміром і світлим кольором. Збільшення на 50 відсотків - непоганий результат для цього табуна. Фото Дениса Вишневського та Сергія Жили.", - повідомляють автори публікації і додають барвисті фото.
Раніше повідомляли, у Чорнобилі хижаків косить дивна хвороба: сверблять і страждають.
Як повідомляв Знай.uа, у небі над Чорнобилем зловили унікальний кадр - "Крилатий наглядач за кіньми".
Знай.uа писав, дружина Чорнобильського ліквідатора Ігнатенка розповіла про пережите після смерті чоловіка: "Дитину відразу забрали".