У Києві майже всі мости можуть обвалитися будь-якої миті. За словами експертів у зоні ризику знаходиться навіть транспортна розв'язка на Поштовій площі.

У понеділок, 5 липня від шляхопроводу на Берестейській, що біля метро Берестейська у Києві, відвалилося кілька фрагментів. Тоді уламки розбили лобове скло проїжджаючого автомобіля ГАЗель. Варто зазначити, що за 4 дні до цього в міст врізалася фура з газоблоками, яка й пошкодила шляхопровід. Це попередні результати обстеження фахівців "Київавтодороміст", передає "novyny.live".

Фото: "novyny.live"

Зауважимо, що обстеження, проведене у 2020 році визначило, що експлуатаційний стан шляхопроводу "обмежено працездатний". У 2020 році був розроблений проєкт протиаварійних заходів для шляхопроводу, роботи повинні розпочатися найближчим часом.

"Міст дійсно міг зруйнуватися через те, що в нього врізалася вантажівка. Ситуація там і так погана, то врізалася б у нього вантажівка чи ні - все це могло б обвалитись через пару місяців. По суті сказати нічого не можна, все потрібно аналізувати із фахівцями", - розповів експерт у сфері містобудування Георгій Могильний.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Експерти зазначають, що майже всі мости у місті треба реконструювати. Міст Метро і міст Патона мають статус пам'ятників. Просто так проводити реконструкцію там не можна.

Фото: "novyny.live"

"Насправді будь-який міст може обвалитись. Навіть транспортна розв'язка на Поштовій площі, яку, до речі, незаконно ввели в експлуатацію лише пару місяців тому, вже розвалюється. А відкрили її ще в 2013 році в режимі "технічний проїзд", - розповів експерт.

Теж саме із Шулявським шляхопроводом. Це технічний проїзд і всі, хто там проїжджають - їздять по будівельному майданчику. Експерт також відмітив, що дорога від скляного моста до Поштової площі сунеться. Об'єкти закріплені добре, але дренажних систем немає.

"Від Поштової площі до Скляного мосту – порядна відстань, але там вже затоплює. Адже в ході будівництва порушили хід струмків і тепер вода починає шукати обхідні шляхи і підніматися в інших місцях", - підсумував він.