Цього сезону, відпочинок в Україні не надто вдалий. Усе тому, що медузи практично скрізь перетворюють воду на кисіль. Відпочиваючі називають страшним сном узбережжя Азовського моря.

Через це їм, проїхавши сотні кілометрів через усю країну, щоб поніжитись у морській водичці, їм доводиться сидіти на спекотних пляжах.

Проте, як виявилось, цього літа медузи заполонили не тільки морську акваторію. Слизьких морських мешканців знайшли у прісноводному Дніпрі, поблизу Черкас.

Жителі повідомили, що за кілька хвилин відпочинку помітили близько трьох деятків медуз. Такого ще не було на їхній памяті. Припускають, що вони заселились у річку, через значну її забрудненість.

Нагадаємо, кілька днів тому, медуз ловили поблизу Києва. Спеціалісти кажуть, що ці медузи – прісноводні. Вони можуть показуватись у водоймах, коли вода там стає теплішою за 25 градусів за Цельсієм.

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

Показати ще

Ці різновиди медуз невеликого розміру, близько 2-3 см в діаметрі. Їхнє життя триває всього близько 15- 21 днів.

Якщо вони зявляються, це значить, що водойма (Дніпро відповідно) стає мілководним і заростає водоростями. Цей вид медуз також мають жало,та для людей воно не шкідливе. Із його допомогою медузи ловлять корм.

Нагадаємо, Чорне море заполонили медузи, українцям назвали топ-5 альтернативних місць для відпочинку: лимани, каньйони та озера

Також Знай.uа писав Полчища медуз на Азовському морі вивозять екскаваторами, тхне безбожно: відпочинок зіпсовано

Як раніше повідомляв Знай.uа Кирилівку атакували полчища медуз, відпочивати стало нестерпно: "Ситуація близька до катастрофи"