У Києві хочуть позбутися маршруток і замінити їх повнорозмірними автобусами. Влада розмірковує навіть про купівлю електробусів. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на телеканалі 2+2.

Переглянути сюжет можна за посиланням.

Напередодні у столиці почали впроваджувати нові правила для перевізників. У місті з’явилося 13 нових автобусів, але старі нікуди не зникнули. За новими вимогами у громадському транспорті температура повітря не повинна перевищувати +22°C і бути не нижчою за +15°C.

Фото: "Джедаї"

Приватні перевізники розповідають, що реалізувати ці правила у київських автобусах найближчим часом навряд чи вийде. Ігор Мойсеєнко, голова спілки перевізників міста Києва та області, каже: «У більшості автобусів приватних перевізників, навіть нещодавно придбаних, не передбачено кондиціонер для пасажирів, є тільки кондиціонер для водія».

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Журналісти «Джедаів» перевірили один із столичних автобусів. Температура повітря в маршрутці +32°C, при цьому на вулиці — +26°C. Кондиціонерів немає. Основні методи охолодження: відчинені вікна та люки. Пасажири задихаються від спеки.

Фото: "Джедаї"

Кондиціонерів для пасажирів також немає в автобусах Київпастрансу. Водії кажуть, що керівництво обіцяє встановити їх найближчим часом.

Конкретного терміну, коли з київських доріг зникнуть старі маршрутки, у КМДА поки не називають. Проте обіцяють розривати договори з перевізниками, які не дотримуються нових вимог.

Нагадаємо, раніше економія до 30%: водіям спростять розмитнення "євроблях", але пощастить не всім

Як повідомляє портал "Знай" копи розповіли водіям, як пропускати "швидку допомогу": обертаємося і реагуємо

Також "Знай" писав, що нові штрафи на дорогах: українцям показали головних героїв "п'яного" водіння, запам'ятайте ці обличчя