Мешканці Києва пропонують ввести в столиці єдиний дизайн-код, який дозволив би вимагати від власників реклами виконувати її в одному стилі. Про це йдеться у петиції на сайті КМДА.

На думку авторки звернення, сучасному європейському місті, а тим більше, столиці, належить виглядати охайно та красиво.

«Цього неможливо досягти, коли кожен магазин має великі, некрасиві вивіски, які закривають частину фасаду будівлі. В центрі міста з його старою та привабливою архітектурою це приховує красу міста, псує вигляд будівель та не дає змоги отримати повне враження від архітектурних пам’яток чи просто гарних будинків», - впевнена киянка.

Вона також додає, що на околицях, де архітектура зазвичай з самого початку не мала в собі нічого привабливого, це робить будинки ще гіршими на вигляд та ще більше псує враження від району та міста взагалі.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

«Щоб уникнути цих проблем та збільшити привабливість міста…, міська адміністрація повинна ввести єдиний дизайн-код для Києва та ретельно стежити за його дотримуванням. Магазини не повинні мати права фарбувати фасад, робити завеликі вивіски, значною мірою приховувати фасад. Вивіска має містити в собі лише назву магазину у вигляді літер на тлі фасаду будинку», - пропонує авторка петиції.

Вона додала, що деякі приклади вдалого дизайн-коду наявні в місті, але в недостатній кількості, та в основному в центрі міста. Навіть на Хрещатику багато неправильно розміщених вивісок, які повністю ігнорують вигляд міста. Введення дизайн-коду має вирішити цю проблему остаточно.

Нагадаємо, дата свіжа, і цвіль теж: у відомому супермаркеті покупці відчули "благородний" обман

Як повідомляв "Знай.ua", покупець поскаржився на "непристойні натяки" в маркеті: "Збентежили дині"

Знай.ua писав, киянин провів експеримент над газованою водою з Ашана: пляшка пожовкла за день і з'явився присмак йоду