На офіційному сайті Київводоканалу з'явилася інформація, що стосується тарифів на водопостачання та водовідведення, які встановлює Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах комунальних послуг та енергетики (НКРЕКП), а не водоканал.

У статті детально пояснили, як відбувається процедура формування тарифу. Спочатку Київводоканал складає розрахунки тарифу на наступний рік. Їх, відповідно до чинного законодавства, згодом подає на розгляд та затвердження державного регулятора. Це відбувається щорічно.

Київводоканал, скріншот з відео

"Адже ціни на реагенти, Паливно-мастильні матеріали і, особливо, електроенергію постійно зростають, а якщо водоканал не буде враховувати ці зміни, то не зможе забезпечити повноцінну роботу підприємства", - йдеться в повідомленні.

Зміна тарифу не починається, поки не буде проведено відкрите обговорення, куди залучають місцеві органи виконавчої влади та самооуправління. Лише після цього, після прийняття зауважень і пропозицій, НКРЕКП приймає фінальне рішення.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Працівник водоканалу, фото ілюстративне: Facebook Коломияводоканал

"Прийняття Закону 1060 дозволило Київводоканалу з 01.07.2021 року застосувати новий економічно обґрунтований тариф на водопостачання та водовідведення, який становить 25,38 грн. Зростання становить лише 3,6 грн", - йдеться в статті далі.

Також там зазначили, що Київводоканал став одним з останніх, хто застосував новий тариф на централізоване водопостачання. Тариф на холодну воду включає в себе заробітну плату в структурі для 7 тисяч осіб (33%), електроенергію (19%), відрахування на інвестиційну програму (9%) і витрати на реагенти для очищення і знезараження води, сплату податків та інше (39%).

Фото: vodokanal.kiev.ua

Нагадаємо, харків'яни сплять в машинах через "землетрус" в будинках: роками чекають ремонту

Як повідомляв "Знай.ua", ні купуватися, ні поїсти: Київводоканал в пік спеки затіяв ремонт труб і відключення, список адрес

Знай.ua писав, кияни поскаржилися на знущання комунальних служб: "Води немає 2 роки, але платіжки приходять регулярно"