Департаментом культури Київської міськдержадміністрації (КМДА) 21 липня цього року оголошено конкурс на посаду директора – художнього керівника Київського академічного театру юного глядача на Липках.

Однак колектив театру сумнівається чесності та прозорості проведення конкурсу. Вони висловлюють підтримку нинішньому художньому керівнику Віктору Гиричу. У листі до Департаменту культури колектив театру висловив побоювання, що на цю посаду може потрапити людина, яка не відповідає необхідним вимогам.

Про це пише KV з посиланням на сторінку театру в Facebook.

"Сьогодні нинішній художній керівник Театру юного глядача на Липках Віктор Сергійович Гирич подав офіційне звернення до Департаменту культури. Ми хочемо чесних виборів і чесних членів комісії", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим колектив театру інформує про:

  • порушеннях у проведенні жеребкування, де не було зазначено найменування громадської організації, що підтверджується відеозаписом.
  • вагомих підставах для недовіри колективу до обраних кандидатів від ГО.

“Ми не можемо бути впевнені в їх компетенції, обов'язковій причетності до сфери культури та неупередженості щодо учасників конкурсу. Адже КВЕДи всіх трьох організацій не відповідають вимогам і не мають відношення до діяльності професійних художніх труп", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Зазначається, що вимоги для допуску до участі у жеребкуванні го у сфері культури свідчать про те, що це мають бути го у певних конкретних сферах культури.

Також колектив театру опублікував текст звернення до Департаменту культури та відео жеребкування.