У Києві чиновники організували схему вимагання хабарів за виділення місць для поховання на столичних кладовищах.

Слідчі Служби безпеки України оголосили про підозру у скоєнні корупційних злочинів керівнику комунального підприємства "Спецкомбінат ПКБО" та директору однієї з київських фірм. Зловмисники нібито торгували місцями для поховань на кладовищах.

За даними слідства, посадові особи організували схему отримання значних коштів від родичів померлих. Убиті горем люди були змушені віддавати зловмисникам гроші тільки заради поховання померлих на кладовищах столиці. Про це повідомили в Головному управлінні СБУ в м.Києві та Київській області.

"Схема діяла більше півтора років. А суми хабарів коливалися від 3 до 50 тисяч доларів США за місце в залежності від району розташування", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

За даними слідства, вимаганням грошей за "послуги" займалися двоє киян, які представлялися працівниками столичних кладовищ. Але, як виявилося, один з них - приватний підприємець, інший - безробітний.

Дії заступника директора комунального підприємства кваліфікували як одержання неправомірної вигоди службовою особою. Директора приватної фірми судитимуть за пособництво комунальників.

Нагадаємо, "Йому - 61, а їй-23": під Харковом "мікроавтобус любові" потонув з двома пасажирами, копи ламають голову над версією

Як повідомляв Знай.uа, банда копів вкрала сміттєвий бак на вулиці і зганьбилася на всю Україну: "Пацани до успіху йшли"

Також портал Знай.uа писав, хрести замість картоплі: бюро ритуальних послуг "захопило" городи українців