У Києві в озеро на Оболоні вилили велику кількість нафтопродуктів. Про це повідомили активісти громадської організації "Почайна" на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

За інформацією, оприлюдненою представниками ГО "Почайна", відбувся великий скид нафтопродуктів в озеро Кирилівське, яке входить до системи Опечень.

«Лабораторія вже відібрала воду на аналізи, будуть за кілька днів. Втім, за запахом, кольором уже зрозуміло, що це нафтопродукти та скидання у промислових масштабах», - розповіли екологи.

За цим фактом з подання активістів Оболонська прокуратура вже відкрила кримінальну справу.

«Даний факт передано для розслідування в рамках кримінального провадження 4202110205000092 за ст. 242 Кримінального Кодексу України ("Порушення правил охорони вод) до Оболонської окружної прокуратури міста Києва», - повідомили у «Почайні».

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Скрін, Facebook ГО "Почайна"

Кримінальне провадження порушено за заявою щодо скидів нафтопродуктів в озера. В організації звернулися до небайдужих громадян із проханням фіксувати подібні випадки та повідомляти про них правоохоронцям чи екологам.

«Якщо якась автозаправка, автомийка, СТО зливає у систему зливової каналізації відходи своєї діяльності або бачите скиди в озера, як вчора у Кирилівське, направляйте до прокуратури матеріали з вимогою долучити до розслідування у вказаному провадженні», - закликають активісти.

Скрін, Facebook ГО "Почайна"

Нагадаємо, у Києві ціни на проїзд у транспорті підскочать до 20 грн: у Кличка розкрили деталі. Киянам розповіли, скільки доведеться платити й хто зможе зекономити. Про це йдеться у публікації Київської міської державної адміністрації

Як повідомляв портал "Знай.ua", як оформити Картку киянина для економного проїзду у транспорті: 12 гривень замість 20. Підвищення тарифів у столиці заплановано з 1 січня - за разову поїздку пасажири платитимуть 20 гривень

Також "Знай.ua" писав, Олена Зеленська заговорила про жорстокість вдома і виснажливу жіночу роботу: "Скаржитися соромно". Перша леді Олена Зеленська звернула увагу на виснажливі будні і заговорила про домашню жорстокість