Після того, як українські військові звільнили Київську область від російських загарбників, охочих повернутися в українську столицю побільшало. На в'їзд до Києва почали утворюватися кілометрові пробки.

Кияни хочуть швидше повернутися до рідних домівок і повернутися до колишнього життя. Для цього їм доводиться по кілька годин простоювати у пробках, передає "ВВС Україна".

Кияни масово повертаються додому, скріншот

" Були у рідних, жили місяць, повертаємося додому, бо вже тихіше. Ми вважаємо, що треба працювати, треба повертатися. Ми переселенці з Донбасу з 2014 року, і зараз розпочалася війна і ми дуже хвилюємося за нашу Україну. У мене батько в полоні ", - розповіла Альона Майдоженко.

Кияни масово повертаються додому, скріншот

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Однак МВС та київська влада просить жителів столиці не поспішати з поверненням, особливо до районів, які постраждали від обстрілів та бойових дій. Зараз столицю та область продовжують обстрілювати російські окупанти з повітря. Однак навіть такі заклики не зупиняють людей, і вони продовжують повертатися.

Кияни масово повертаються додому, скріншот

"Додому повертаємося. Їздили на дачу трішки попрацювати, бо вже втомилися від війни ", - каже Віра Хомочкіна.

Крім легкових авто до Києва транзитом їдуть численні вантажівки з продуктами та товарами. На в'їзді машини оглядають на блок-постах поліцейські, військові, представники тероборони. Київська поліція зазначає, що потік машин збільшився у 5-7 разів.

Нагадаємо, ЗСУ "приземлили" розпіарений вертоліт ворога протитанковим комплексом "Стугна" – "Це фантастика!"

Раніше Знай писав, плакали та мочили штани: біля Дніпра жорстко затримали кримінальників, які підняли руку на військових

Також Знай повідомляв, ЗСУ за допомогою ППО відбили атаку 8 крилатих ракет: російські окупанти різко змінили тактику