Популярна українська співачка та учасниця фінального відбору шостого сезону "X-фактор" Аліна Паш, активно прокачує свій блог в соціальній мережі Іnstagram, де на її акаунт вже підписані 90 тисяч осіб

Аліна Паш, фото: Instagram

Крім того, Аліна спілкується з шанувальниками й у мережі Facebook. У своїй недавній публікації, вона заявила, що має намір поїхати на міжнародний конкурс Sziget, який відбудеться з 10 по 15 вересня в Угорщині.

В мережі прогнозовано виникає багато питань щодо участі українських артистів у музичному фестивалі Sziget в Угорщині. Тому хочу прокоментувати це зі свого боку. Щобільше, я із Закарпаття і чудово розумію, які наративи щодо війни в Україні притаманні угорцям. На жаль, це не найдобріші і найвідкритіші наші сусіди.", - пише вона.

Також Аліна зауважила, що чимало українських співаків відмовились від участі через присутність росіян.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Так, це цинічно з їхнього боку, підтримувати Україну та легалізувати росіян одночасно. І можна було б порушити скандал публічно, проте це мало б ризик скасувати "досягнення дипломатії" і що найгірше – залишити на фестивалі лише голос росіян. Для менших фестивалів, відмова можливо, якраз мала би більше позитиву в інтересах України, але на таких великих фестивалях як Sziget, зваживши всі фактори, в тому числі готовність інших українських артистів виступати – я також вирішила не відмовлятися, але це дуже непростий і болючий компроміс. Однак ми переконані, що своєю "правильною" присутністю ми допоможемо Україні на міжнародній арені набагато більше, ніж демонстративним демаршем",- говорить співачка.

Проте артистка вважає, що треба йти та боротися та трохи розповіла про свої плани на конкурсі:

"А власне на Sziget я готую особливе шоу. І якщо логістика та час дозволять бути присутніми під час виступу когось із росіян – зроблю все можливе, щоб ці артисти могли відчути сором за те, що вони є частиною суспільства, яке веде війну проти України та всього вільного світу", - сказала співачка.

Раніше ми писали про те, що Аліна Паш заговорила про українську спадщину, яку вороги намагалися стерти з лиця землі: "Наша культура жива"

Як повідомляв Знай.uа, українці знайшли несподівану схожість між Іриною Федишин і Аліною Паш: "Кар'єра, якої не було"

Також портал Знай.uа писав, що Аліна Паш після перемоги Kalush Orchestra на "Євробаченні" поскаржилася на цькування: "Залишаєшся тотальним ворогом публіки"