Попри песимістичні прогнози інфляції та зростанні цін, в Україні продовжують падати ціни на сезонні овочі

Скрін, відео YouTube картопля

За даними аналітичного центру info.shuvar в Україні упродовж кількох днів продешевили сезонні овочі, які входять до борщового набору.

Без капусти борщ не борщ. Ринкова ціна в середині тижня на капусту білоголову стала меншою на 4,55:. За неї тепер просять від 20 до 22 грн за кіло. за даними онлайн-супермаркету "сільпо, у роздріб за капусту ранню просять 31,50 /кіло.

Варто зазначити, що не тільки білоголова капуста впала в ціні. Приємно здивувала броколі, ціни на неї впали на 10,42%, за кіло овоча просять від 15 до 25 грн. у роздріб, за даними "Сільпо" ціни на неї ще тримаються на рівні 149 грн за кіло, проте тенденція до зменшення цін намітилась.

Популярні новини зараз

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Картопля стандарт втратила в ціні 5,26%. за кіло овочу просять від 8,50 до 9,50 за кіло. У "Сільпо" найдешевша картопля коштує 12 грн/кіло.

Пікантності страви додасть перець солодкий. Любителів гостренького порадували тим, що ціни впали на 5%, за овоч просять від 40 до 55 грн за кіло. В роздріб ціні тримаються на рівні 96 грн/кіло, дещо дешевше сорт ратунда - 86 грн/кіло.

А щоб страва була корисною та вітамінізованою замість томатної пасти або кетчупу можна додати помідори. до речі ціни на них теж впали. Помідор салатний червоний втратив в ціні 23,81%, за нього просять на гурті від 16 до 22 грн. Проте в роздріб ціни ще тримаються. В "Сільпо" найдешевша пропозиція цього овочу становить 48,30 грн/кіло.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні