Зміна ціни на популярну крупу пов'язана з новим урожаєм, восени експерти обіцяли значне здешевшання гречки. У супермаркетах ціни оновлюють чи не щотижня.

У середньому, за 16 днів вересня, ціна на гречку у супермаркетах знизилася на 6 грн. На початку вересня ціна в середньому становила 92,73 грн за кілограм. А станом на 16 вересня ціна знизилась до 86,66 грн за кілограм. Про це йдеться на сайті Мінфіну, де публікують оновлення цін у популярних супермаркетах України.

Супермаркет. Фото: скриншот з відео

Наразі у Metro гречку продають за 93,17 грн за кіло, у супермаркеті Auchan кіло крупи коштує 78,40, а у Varus кілограм гречаної крупи коштує 88, 40 грн.

Ціни на гречку. Фото: скриншот Мінфін

Популярні новини зараз

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

В АТБ кілограм крупи коштує 74,90 грн, за тиждень ціна знизилася на 13 грн. У Сільпо можна купити гречку за 88,49 грн за кіло, а можна за 95,99 грн, залежно від виробника.

Супермаркет. Фото: Знай.UA

Рік тому гречка у вересні коштувала 44, 28 грн, поступово вартість цієї крупи зростала, від початку повномасштабного вторгнення ціна на крупу становила в середньому 50 грн. Найдорожчою гречка стала у серпні. Її ціна становила 93 грн за кілограм.

Нагадаємо, ми писали, що яйця, цукор та м'ясо стали "по кишені" не всім: за якою ціною зараз можна придбати ці продукти

Як повідомляв "Знай.ua" війна війною, а підвищення цін ніхто не скасовував: в Україні з початку року продукти подорожчали на 25%.

Також "Знай.ua" інформував в Україні змінять суми виплат та умови виходу на пенсію: у ПФУ повідомили нові правила.