Більшість киян непокоять ціни на харчування та пальне - результати соцдослідження

Серед проблем, якими переймаються мешканці столиці, на першому місці – ціни на харчові продукти та пальне. Про це стало відомо з соціологічного опитування проведеного у Києві 10-23 серпня 2022 року Центром прикладних досліджень та Центром розвитку міст.

Більшість киян відповіли схвально на питання, "чи вистачає на продукти харчування та речі першої та одяг. Третина киян може дозволити собі лише харчі та речі першої необхідності. Достатньо забезпечених містян лише 2,1 %.

Скриншот опитування

Крім цього, киян непокоять тарифи й відсутність поруч з домом бомбосховищ. Також киян турбують - погана екологічна ситуація, погана якість питної води, низькі зарплати, високий рівень засміченості вулиць, відсутність доступного житла та місцева корупція.

А от комендантська година – останнє, чим незадоволені жителі Києва. Міську владу вони оцінюють посередньо, але у більшості готові ще раз переобрати мера Віталія Кличка.

Популярні новини зараз

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Скриншот опитування

Нагадаємо, що інфляція за останні місяці прискорилась до 23,8%, за даними Нацбанку. До кінця року очікується ще більший відсоток знецінення гривні.

Нагадаємо, ми писали, що українцям не підніматимуть прожитковий мінімум у 2023 році: як це позначиться на пенсіях.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні подорожчали яйця слідом за м'ясом та овочами: скільки коштують і де вигідніше купити.

Також "Знай.ua" інформував, українець втратив кругленьку суму через збій у ПриватБанку, допомагати ніхто не прагне: "Послали куди подалі".