В Україні різко змінилася вартість оренди житла. Чого очікувати від нерухомості в містах, які будь-якої миті можуть бути піддані ракетним атакам.

Як відомо, з початком повномасштабної війни в Україні різко змінився попит на оренду нерухомості. Приблизно на 17% побільшало пропозицій від українців, які почали здавати та продавати свої квартири та будинки. Зокрема йдеться про західні регіони.

Нерухомість, скріншот: Youtube

Якщо ціни спочатку знижувалися в решті країн, то вже до кінця літа почали виходити на довоєнний рівень, а кількість пропозицій різко впала.

У Києві, Одесі, Дніпрі та у Львові за перший тиждень вересня скоротилася кількість пропозицій, і це не дивно. Люди почали повертатись додому.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Податок на нерухомість, кадр з відео

Однак ціни в містах все ж таки менші, ніж були в 2021 році. Наприклад, у Києві 1-кімнатну квартиру зараз можна винайняти за 9 400 грн; 2-кімнатну - 13 150 грн; 3-кімнатну - 19 530 грн. Тобто в аналогічний період минулого року вартість оренди була на 20-30% вищою.

Аналітики також зазначають, що восени ціни будуть значно вищими у великих містах, і тільки в прифронтових все може залишитися на колишньому рівні. У тому числі й у Харкові, який майже щодня обстрілюється.

Найбільшим попит виявився на дешеві однокімнатні квартири, але залишилося таких пропозицій вже не так багато. Ріелтори перейшли на двокімнатні приміщення.

Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube

У Києві та Одесі найближчим часом ціни ще зростуть на 10-15%, тим самим поступово виходячи на колишній рівень. Все далі залежить лише від бойових дій.

Нагадаємо, що українцям не підніматимуть прожитковий мінімум у 2023 році: як це позначиться на пенсіях

Раніше повідомлялося, що в Україні подорожчали яйця слідом за м'ясом та овочами: скільки коштують і де вигідніше купити

Також жительку Москви заарештували за прослуховування гімну України, відвезли до відділу поліції та змусили "полюбити" росію.