В Україні стрімко зростають ціни на цибулю. Причин підвищення вартості, як зазначають експерти, налічується відразу кілька. Докладніше про ситуацію на ринку розповідають аналітики проєкту EastFruit.

На даний момент українські фермери готові відвантажувати цибулю за ціною не менше ніж 22-27 гривень за один кілограм, що в середньому на 10% дорожче, ніж тижнем раніше.

Ціни на цибулю, скріншот з відео

Підвищення вартості даного овочу пояснюється одразу кількома причинами. По-перше, ажіотажний попит з боку оптових компаній, які купують цибулю для закладки на зберігання, сприяє активному підвищенню відпускних цін з боку виробників.

Чималу роль грає обмежену пропозицію цибулі через скорочення площ під цією культурою. Це пов'язано з тимчасовою окупацією Херсонської області, яка була лідером із вирощування цієї культури. Несприятливі погодні умови також зробили свій внесок та знизили врожайність цибулі, а водночас і пропозицію на ринку.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Вирощування цибулі, скріншот: YouTube

Важливо наголосити, що станом на другу половину вересня 2022 року оптова ціна цибулі на українському ринку в середньому у 4,4 раза вища, ніж було за аналогічний період минулого року.

Раніше портал Знай повідомляв, що на полицях українських магазинів оновилися ціни на цукор: скільки доведеться заплатити за кг продукту.

Також наш портал інформував ціни на хліб в умовах війни: українцям розповіли, як може змінитися вартість головного продукту.

Крім того, ми писали, що на полицях супермаркетів ціни на рибу приємно здивували: скільки просять за кіло.