Попри війну, опалювальний сезон в Україні збираються розпочати вчасно. Водночас українцям вже не вперше пояснюють, що опалювальний сезон 2022-2023 років буде найскладнішим за останні 30 років.

У Департаменті комунальних послуг повідомили, що опалення буде включено, коли середньодобова температура три дні поспіль становитиме не вище +8°. Водночас навесні опалення відключать, коли середньодобова температура за три дні перевищить це значення.

Згідно з нормами, встановленим урядом, температура повітря в житлових приміщеннях (за умови їх утеплення) має бути забезпечена на рівні +18°С, а в кутових кімнатах +20°С. Температура не повинна бути нижче +16°.

Опалення. Фото: скрін youtube

Проте опалення взимку увімкнуть не всюди. Найскладнішим опалювальний сезон буде на тимчасово окупованих росією територіях, де окрім усього сильно постраждала інфраструктура. То ж тепла може не бути в окупованих населених пунктах Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей.

Популярні новини зараз

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Проблеми з подачею тепла можуть виникнути також в деяких прифронтових населених пунктах, які постраждали від обстрілів інфраструктури. То ж опалення не буде у Краматорську. Водночас в Охтирці та Чернігові, попри зруйновані ТЕЦ, планують відновити теплопостачання.

Опалення. Фото: liga.net.
Опалення. Фото: liga.net.

Слід взяти до уваги, що опалювальний сезон цієї зими може зриватися через ракетні удари росії по об’єктах критичної інфраструктури. Населення запевнили, що вугілля та газу для опалення Україні вистачає. Крім того, накопичують альтернативні види опалення, зокрема, деревину. А для захисту електростанцій - додаткові генератори.

Також українцям пообіцяли, що отримувачі субсидій на опалення минулого року отримають їх і цього року. Важливо, що тарифи на тепло до весни не підвищуватимуть. І становитимуть вони 7,4 грн за кубометр до кінця опалювального сезону.

Опалювальний сезон, скріншот з відео

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз