Цінники в українських супермаркетах продовжують неприємно дивувати. Дорожчає все – від бакалії до м'яса та інших продуктів. Споживачі починають активно запасатися, сподіваючись пережити цю зиму, не тільки холодну, а й голодну.

Дані порталу "Мінфін" говорять про те, що в Україні знову злетіли ціни на курячі яйця та олію.

Супермаркет. Фото: Знай. UA

Станом на 4 жовтня, середня вартість соняшникової олії торгової марки Олейна (850 мл) зросла з 62,35 грн до 62,95 грн. Щедрий Дар подорожчало значніше - з 63,77 грн до 65,23 грн за 850 мл.

Ціни на олію, дані Мінфіну

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Курячі яйця теж не відстають від олії, що подорожчало. Зокрема, торгова марка Квочка С1 зросла у вартості практично на 10 грн., склавши 47,32 грн.

Цінник на Ясенсвіт підскочив із 37,36 грн до 48,75 грн за 10 штук. А от за 30 яєць такої ж марки доведеться віддати 153,00 грн., тоді як минулого місяця їх можна було придбати за 106,57 грн.

Ціни на яйця, дані Мінфіну

Нещодавно також стало відомо про подорожчання різних фруктів – бананів, цитрусових. А ось цибуля, яка злетіла в ціні днями, різко подешевшала. Цінник на гречку також знизився.

Раніше ми писали про те, що водіям нагадали про керування під час осінньої негоди: про які правила безпеки не можна забувати

Як повідомляв Знай.ua, хліб, борошно та макарони: скільки коштуватиме простий продуктовий набір на початку жовтня

Також портал Знай.ua писав, що ціни на нерухомість у Києві поступово виходять на довоєнний рівень: скільки коштує оренда квартир у жовтні