За останній рік українці стали жити дещо гірше, і виною цьому повномасштабна війна з російською федерацією. Як мінімум: наші громадяни стали біднішими в 10 разів.

Про це в інтерв'ю порталу Reuters повідомив регіональний директор Світового банку Східної Європи Аруп Банерджі.

Він вирішив відзначити, що рівень бідності в нашій країні зріс за вісім місяців у десятикратному розмірі, а от ракетні удари росіян по критичній інфраструктурі лише ускладнюють економічну ситуацію.

Українці, фото Знай.ua

До кінця року чверть населення продовжать жити у злиднях, тоді як на початку року було трохи більше 2%. 25% це не межа, і 2023 може принести нам багато неприємних сюрпризів. Бідність українців може досягти цифри 55%.

Популярні новини зараз

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Зимовий період завжди для всіх важкий, але саме цей рік для українців принесе багато труднощів. Це зруйновані будинки, відсутність інфраструктури, можлива нестабільна робота. Всі ці фактори можуть призвести до ще однієї хвилі внутрішньої міграції на зимовий період.

"Якщо так продовжуватиметься, перспективи стануть дуже важкими. Тим більше, що зима починає кусатися. Через це може початися чергова хвиля внутрішньої міграції", - зазначив Банерджі.

Перехожі, фото: Знай.ua

Президент України цього тижня сказав міжнародним донорам, що Україні потрібно близько 55 млрд доларів США — 38 млрд доларів, щоб покрити дефіцит бюджету наступного року, і ще 17 млрд доларів США, щоб почати відновлення критичної інфраструктури, включаючи школи, житло та енергетичні об'єкти.

Крім того, далі Аруп Банерджі зазначив, що Україна вже значно скоротила свої бюджетні плани до повного мінімуму, і більша частина державного бюджету йде виключно на фінансування зарплат, пенсій та військові витрати.

Якщо коштів не вистачатиме, то доведеться друкувати їх ще більше, а це вплине на рівень інфляції.

Гроші. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що виплати з безробіття по-новому: у Раді ухвалили важливе рішення

Раніше повідомлялося, що ціна на популярний овоч обвалилася — дешевше за гриби, в чому причина

Також автогаз продовжує дорожчати: як змінилися ціни на "бюджетне" паливо