Українські пенсіонери дуже скоро зможуть значно більше отримувати грошей. Меценати зможуть робити нові вклади, які підуть на виплати.

Про це розповіла народна депутатка, член Комітету з питань бюджету Леся Забурана. Вона працює над новим законопроектом, який би допоміг пенсіонерам почати краще жити.

У Верховній даті хочуть за рахунок вкладів меценатів профінансувати пенсіонерів, які отримують щонайменше три тисячі гривень. Це будуть добровільні пожертви.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Меценат тепер може сам вибрати собі підопічного, і цим перерахувати гроші.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

"Зараз багато жінок перебувають за кордоном. Вони зберігають робоче місце, але ЄСВ за них підприємство не платить. У них виникає прогалина у страховому стажі. Завдяки пропонованому документу, українці можуть вплинути на розмір своєї майбутньої пенсії. Часто буває, що людина працює, але отримує мінімальну зарплату. Відповідно сплачується мінімальна ставка соціального внеску. Проте є можливість за рахунок родичів доплатити, тому у достроковій перспективі можна на стабільній основі подбати про своє майбутнє, збільшивши розмір пенсії", – прокоментувала народний депутат.

Пенсіонер, фото з Facebook

Система буде досить простою. Потрібно буде зареєструватись у спеціальному розділі на порталі "ДiЯ", і через нього вносити внески.

Зараз тільки розглядається ідея створення такого реєстру, і буде створено своєрідну базу даних з короткими історіями тих, хто найбільше на сьогодні потребує підтримки.

Гроші за платіжку, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що ще один удар по Кадирову: Верховна Рада визнала суверенітет Ічкерії

Раніше повідомлялося, що в Україні з'явиться новий вид пенсії: хто зможе претендувати на додаткові виплати

Також ціни на сіль кинулися вгору, а цукор тримається з усіх сил: як змінилися цінники в українських супермаркетах