Курячі яйця за останні місяці пристойно подорожчали і багатьох українців хвилює, що буде з цінниками далі. Так, економічний експерт Олег Пендзін вважає, що в найближчому майбутньому вартість яєць не порадує, адже вони продовжать дорожчати. Своєю думкою він поділився у коментарі 24 каналу.

Фахівець вважає, що найближчим часом ціни на яйця не радуватимуть українців зниженням, а навпаки зростатимуть. Це, зокрема, буде зумовлено передноворічним підвищенням попиту. Експерт зазначає, що яйця стануть дорожчими на 7-8%, а до кінця року взагалі на всі 10%.

Ціни на яйця, скріншот з відео

"Чи буде яйце дорожчати? Думаю, що так. Воно буде дорожчати й ще обов'язково побачимо здорожчання яйця перед Новим Роком, коли буде ажіотажний попит, коли люди будуть готуватись до Нового Року. Війна не війна, а готуватись до нового Року будуть всі. Тому я думаю, відсотків на 7 – 8 ще яйце подорожчає, до 10% до кінця року. В реальності десяток буде десь 55 – 57 гривень, в середньому", - зазначив експерт.

Ціни на яйця, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Водночас у Мінагрополітики вважають, що цінники на яйця стабілізуються до кінця жовтня та навіть підуть на спад у листопаді.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні подорожчав твердий і плавлений сир: нові ціни здолає далеко не кожен гаманець.

Також наш портал інформував, що гречку заборонили вивозити з України: зріс попит через паніку, торгові мережі не можуть забезпечити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в уряді закликали українців не божеволіти за запасами продуктів на зиму: як підготуватися правильно.