Державна служба статистики, від початку року інфляція в Україні становила 19,5%. При цьому "продуктова" інфляція була вищою – 25%.

За даними Zakaz.ua, суттєво подорожчали яйця - на 109%. Також подорожчало куряче м’ясо. У порівнянні з яйцями тут ситуація дещо краща. Найбільшою популярністю серед українців з асортименту свіжого м’яса користується курятина, яка зустрічається в кожному 3-му кошику онлайн-покупця.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

Вартість курячого філе за рік в українських супермаркетах зросла на 14%. Однак, враховуючи вищезгадані факти, найімовірніше, найближчим часом ситуація зміниться не на користь гаманців українців.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Також значно зросли ціни на молочну продукцію. Молоко в середньому подорожчало на 51%, вершкове масло на 17%.

Ціна на борошно зросла на 91%, ціна на цукор впродовж року коливалась. У жовтні минулого року вартість за кілограм становила 30 грн, у лютому 2022 впала до 20 грн за кг, у квітні цукор коштував вже 23 грн за кг, але станом на сьогодні ціна зросла до майже 33 грн, що в результаті на 10% вище, ніж торік.

Тим часом ціна на гречку зросла на 32%. Найменше змінилася вартість олії - ціна зросла на 2%, як порівняти з минулим роком. Ціна на гречку зросла на 35%, а хліб на 10%.

Щодо овочів, то протягом року томати та огірки подорожчали вдвічі. Ціни на буряки зросли у середньому на 75%, а морква подорожчала на 48%. Рекордсменом серед овочів стала цибуля. За рік ціна на ріпчасту підскочила аж на 221%.

У жовтні 2021 року вона коштувала 13 грн/кг, тоді як зараз вартість становить майже 43 грн. Найменше змінилася ціна на картоплю - лише на 6%.

Нагадаємо, ми писали, що дизель та газ знову зростають, бензин подає надії: що буде з цінами на пальне.

Як повідомляв "Знай.ua" нові ціни на сало доводять до непритомності: наскільки подорожчав улюблений продукт українців.

Також "Знай.ua" інформував, українці ще на кілька місяців змушені будуть відмовитися від яєшні: коли здешевшають яйця.