З початку війни багатьох українських дітей перевели на дистанційне навчання, проте через недавні атаки окупантів виникла нова проблема - відключення електроенергії практично по всіх містах. У Міністерстві освіти пояснили, як школярі навчатимуться далі.

Міністр освіти Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону повідомив, що в Україні запровадили систему електронних сервісів, які працюватимуть навіть при відключенні світла, передали у виданні "Хвиля".

Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.
Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.

"Найголовніше - це бажання вчитися, і завжди можна надолужити пропущену тему. І саме цим намагаються оперувати наші педагоги. Крім цього, ми ввели електронні додатки, що дозволяють навіть в умовах відключення світла, в режимі відсутності інтернету працювати з електронними ресурсами", - зазначив міністр.

Працюватиме Електронна бібліотека, яка на порталі Інституту модернізації змісту освіти містить 1335 підручників усіх назв із 1 по 11 клас. Шкарлет додав, що доступ до своїх ресурсів для всіх українських школярів надають інші компанії.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Видавництво "Ранок" надало відкритий доступ до електронних підручників з усіх предметів для 1 та 5 класу. Компанія EdPro до 31 грудня також відкрила доступ до електронних підручників.

Дистанційне навчання, скріншот з відео

"На нашій платформі Всеукраїнська школа онлайн сьогодні розташовано 2 500 навчальних курсів і до кінця року буде завантажено ще 1 000. Ми ввели єдиний гейміфікований додаток "Вивчаю – не чекаю", який дозволяє навіть в умовах відсутності Інтернету учням 1-4 класів опановувати освітній контент", – повідомив Шкарлет.

Також було наголошено, що Міносвіти робить все можливе, щоб українські школярі отримували необхідні знання навіть у такий непростий час.

Раніше ми писали, батьки, готуйте гроші: українку оштрафували за те, що її син прогуляв уроки "дистанційкою"

Як повідомляв Знай.ua, в Україні зупинилося зростання цін на яйця: причини і скільки коштуватиме десяток.

Також портал Знай.ua писав, що українцям пояснили зміни щодо зарахування стажу: ці деталі потрібно врахувати