Держава може найближчим часом гарантувати українським військовослужбовцям грошову компенсацію за невикористані відпустки.

Про це стало відомо завдяки новій публікації народного депутата Сергія Рудика на його сторінці у соціальній мережі Facebook . Він став одним із автором законопроекту.

Тепер Верховна Рада пропонує запровадити грошову компенсацію для наших захисників і отримають вони її у разі невикористаної відпустки.

"Стисло суть законопроекту. Будуть внесені зміни до статті 24 Закону "Про відпустки". Вони передбачають, що у разі призову на військову службу працівникам виплачуватиметься грошова компенсація за всі невикористані ними дні щорічної відпустки. Для мобілізованих працівників, хто має дітей або повнолітніх дітей з інвалідністю, також оплачуватимуть компенсації за додаткові відпустки" - каже Сергій Рудик.

Він також вважає, що цей законопроект не лише про грошові компенсації, а й про чесні правила для всіх. Це підтримає всі українські сім'ї, чиї чоловіки зараз мерзнуть в окопах, а також постійно ризикують власним життям.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Воїни ЗСУ, фото: Facebook

Наразі депутати пообіцяли наполягти на змінах у законодавстві. Справа в тому, що на сьогоднішній день військові не мають права претендувати на виплату такої компенсації. Законопроект має одразу врегулювати ці питання.

Гроші. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що зима близько: українцям нагадали, хто має право на субсидії та як їх оформлювати .

Раніше повідомлялося, що в Україні зупинилося зростання цін на яйця: причини і скільки коштуватиме десяток .

Також, українцям світять нові штрафи: цього разу вдарять по гаманцю пішоходів