Українцям повідомили, що відбувається із попитом різних категорій продуктів на ринку і як сильно змінився в ціні борщовий набір на початок листопада місяця.

Про це написали аналітики проекту East-fruit. За даними, представники України трохи скоротили пропозиції буряку, моркви та ріпчастої цибулі, проте картопля і білокачанна капуста залишаються лідером продажів.

Борщовий набір, скріншот: YouTube

Незважаючи на коливання у пропозиціях, овочі "борщового набору" продовжують дешевшати. Наприклад, капусти побільшало, тому й ціна на неї знизилася. Це стосується і буряку, і моркви.

За спостереженнями, тільки цибуля стала винятком і подорожчала. І оскільки сезон місцевих тепличних томатів підходить до завершення, вони теж додали в ціні.

Популярні новини зараз

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Ринок, фото знай.ua

Натомість подешевшала пекінська та цвітна капуста, а в сегменті зелені знизилися ціни реалізації зеленої цибулі, салату та цибулі-порей. Подорожчали цитрусові фрукти та лохина. Зменшився максимальний рівень цін на яблуко.

На основі цінових пропозицій учасників експерти проаналізували ситуацію на українському ринку і те, як вона змінилася за минулий тиждень.

Цінова ситуація на ринку, East-fruit

Раніше ми писали про те, що українці перед зимою зможуть розслабитися: гречки не лише всім вистачить, але вона буде дешева

Як повідомляв Знай.ua, в Україні ціна на огірки наближається до тризначної психологічної мітки: час готувати гаманці перед святами

Також портал Знай.ua писав, що у МОЗ пояснили, як правильно кип'ятити воду у випадках перебоїв та закликали робити запаси