Через посилені обстріли росією енергетичної інфраструктури, українці потерпали від тривалих відключень та перебоїв з електроенергією.

В Україні продовжуються тривалі відключення світла через необхідність стабілізувати енергосистему після обстрілів росіянами. Проте ситуація може покращитися вже наступного тижня. Як заявив голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в ефірі телемарафону.

ЛЕП. Фото: скриншо з відео

Однак тривалість відключень електроенергії наступного тижня зменшаться, якщо масованих обстрілів та масових ракетних ударів з боку рф не відбудеться.

Графіки аварійних відключень завжди створюють суттєві незручності для споживачів, ми це прекрасно розуміємо. Цього тижня певні обмеження будуть, але разом з тим іде робота, щоб максимально швидко відновити всю енергосистему, щоб була безперебійна подача електроенергії - заявив Герус.

Популярні новини зараз

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Раніше про стабілізацію та зменшення тривалості відключень повідомляли в Укренерго. Вже поточного тижня в Україні може стабілізуватися ситуація з енергопостачанням у центральному та північному регіонах.

Нагадаємо, ми писали, що коли українцям повернуть світло: скільки доведеться жити з віяловими відключеннями.

Як повідомляв "Знай.ua" без посилки ніхто не залишиться: Укрпошта по всій країні продовжить працювати навіть без електрики.

Також "Знай.ua" інформував, нові масовані удари по критичній інфраструктурі: коли Росія може застосувати ракетний террор.