З початку року ціни на м'ясо в українських магазинах помітно змінилися і на підсвідомому рівні змушують покупців перехрещуватись. Втім, у листопаді курятина та свинина почали, хоч і низькими темпами, втрачати в ціні. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

У популярних українських супермаркетах у листопаді досить активно поповзли вниз ціни на курячі стегна. Цей вид м'яса в середньому продається по 97,45 гривні за кіло, що на 4,43 гривні дешевше, ніж місяцем раніше (101,88 гривні).

М'ясо. Фото: Знай. UA

Куряче філе також скинуло в ціні, але не так помітно, а лише на 13 копійок і коштує 134,45 гривні за кіло. На 43 копійки впала вартість курячої гомілки – до 75,45 гривні за кіло.

Ціни на курятину у листопаді Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Ціни на курятину у жовтні. Фото: скрін Мінфін

Свинина також стає доступнішою, але тільки не шашлик, який додав у ціні одразу 6 гривень – з 176,88 до 183,27 гривні за кіло. Свиняча грудинка в середньому подешевшала на 0,86 гривні – до 169,96 гривні за кіло. Помітно впали ціни на ошийок – з 213,65 до 206,35 гривні за кіло.

Ціни на свинину у листопаді. Фото: скрін Мінфін

Ціни на свинину у жовтні. Фото: скрін Мінфін

Також на 5,91 гривні подешевшала свиняча лопатка – до 161,95 гривні за кіло і на 1,05 гривні втратив у ціні підчеревок – до 169,63 гривні за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бекон, буженина та ковбаски – недозволена розкіш: українців засмутили космічними цінами на м'ясну продукцію.

Також наш портал інформував, не дайте шкідникам з'їсти ваш стратегічний запас: найефективніші методи, щоб позбутися комах у крупах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на м'ясо зростають як на дріжджах: у чому причина та за яких умов воно подорожчає ще більше.