За прогнозом забудовників, попри низький попит, вартість нових квартир продовжить збільшуватись, при тому, що зараз нове житло коштує на 40-50% дорожче, ніж на початку цього року.

Причинами такої ситуації стали нестача фінансів в забудовників, зростання собівартості, законодавчі нововведення та різниця в курсі долара. Про це повідомляє zagorodna.com.

новобудова, ілюстративне фото pik.cn

Але це не стосується західних регіонів, де ціни, у валюті, зросли приблизно на 15-20% і продовжують збільшуватись.

Забудовники спираються на закон №2518 від 15 серпня 2022 року "Про гарантування речових прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому", який змушує забудовників реєструвати нові об'єкти в єдиному держреєстрі і чітко зазначати поверховість, кількість квартир, їхню площу. Ці дані перед оформленням квартири на продаж перевірятимуть нотаріуси.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

У законі №2600 від 1 листопада "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з об'єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому" передбачається податок на додану вартість за касовим методом для забудовників, а для споживачів-продавців на первинному ринку податок на доходи фізосіб 18% з різниці між ціною купівлі та ціною продажу за першого продажу квартири.

Нагадаємо, ми писали, що де вигідніше купити та орендувати житло в Україні: пропозиції зростають, як і ціни.

Як повідомляв "Знай.ua" українці можуть провести зиму без світла: які області у зоні ризику

Також "Знай.ua" інформував, що потрібно зробити так, щоб людина, яка споживає більше 500 кВт і більше 1000 кВт, платила інший тариф, - Олег Попенко